Skip to content

arborele.ro

Conectează-te cu natura

  • Acasa
  • AFACERI
  • CASA ȘI GRĂDINĂ
  • FINANCIAR
  • GASTRONOMIE
  • HORECA
  • MARKETING
  • PE ROȚI
  • PRESTĂRI SERVICII
  • OFERTE
  • SĂNĂTATE
  • SPORT
  • ȘTIRI
  • TURISM
  • Toggle search form

Ultimele mutări contează: Superbet Chess Classic intră în faza decisivă

Posted on By

București, 15 mai 2025 – Runda a șaptea a adus prima victorie pentru Nodirbek Abdusattorov la această ediție, într-o zi în care celelalte patru partide s-au încheiat remiză. Competiția se apropie de final, iar ultima rundă a Superbet Chess Classic România 2025 are loc mâine, 16 mai, începând cu ora 14:00, la Grand Hotel Bucharest.

Înainte ca tensiunea să se mute pe tablă, rundele au fost deschise printr-un gest devenit tradiție la București: mutările simbolice realizate de invitați din sport, business și șahul românesc. Ana Maria Brânză, campioană olimpică, a făcut prima mutare la masa partidei dintre Bogdan Deac și Maxime Vachier-Lagrave, în timp ce Cristian Paul, Chairman of the Board Investimental, a deschis partida Gukesh – Wesley So. Irina Bulmaga, vicecampioană europeană în 2025, a avut onoarea să deschidă duelul dintre Levon Aronian și Fabiano Caruana, iar Anne Sophie Ciuntu, jucătoare în vârstă de 10 ani de la Clubul Sportiv Oxygen București, a mutat la masa derby-ului dintre Praggnanandhaa și Firouzja.

Astăzi, 15 mai, penultima rundă a Superbet Chess Classic România 2025 este deschisă prin mutări simbolice realizate de baschetbalistul și Brand Ambassador Superbet Virgil Stănescu, alături de tineri sahiști legitimați la Federația Română de Șah, un gest care continuă misiunea competiției de a inspira tinerele generații și de a conecta șahul de performanță cu inițiative educaționale și sportive.

Cronica rundei a VII-a

Aronian, Levon – Caruana, Fabiano ½ – ½

Partida dintre Aronian și Caruana a fost în aparență o partidă extrem de tăioasă, o cursă între cine ajunge primul să dea mat. În realitate, partida a fost o variantă teoretică din Gambitul Damei Acceptat, care se termină prin remiză forțată la mutarea 25. Judecând după timpul de gândire și acuratețea ridicată, ambii jucători cunoșteau bine varianta și au fost mulțumiți cu rezultatul.

Gukesh, Dommaraju – So, Wesley ½ – ½

În partida Gukesh – So, campionul mondial a prezentat un nou plan activ și ambițios de atac pe flancul regelui. Marele maestru american s-a apărat tenace și cu toate că în final, structura de pioni a albului a fost puțin mai bună decât a negrului, acest lucru nu a fost suficient pentru a-i aduce victoria.

Praggnanandhaa, Rameshbabu – Firouzja, Alireza ½ – ½

Praggnanandhaa – Firouzja a fost o partidă liniștită pentru așteptările pe care le aveam, considerând celelalte derby-uri alte tinerilor din competiție. Ambii aflați în fruntea clasamentului, cei doi mari maeștri au ales să abordeze partida într-o manieră rezervată, fără a-și asuma riscuri. Provenită tot dintr-o subvariantă a deschiderii engleze, partida a decurs liniștit, negrul anihilând orice șansă de atac a albului și s-a încheiat prin repetare de mutări într-un final de turnuri simetric.

Abdusattorov Nodirbek – Duda, Jan-Krzysztof 1- 0

Partida Abdusattorov – Duda a fost singura partidă decisă a zilei și prima victorie pentru marele maestru uzbek. Abdusattorov a avut un joc extrem de frumos și a construit cu răbdare un atac care părea că se va concentra pe flancul damei. A obținut un avantaj de spațiu și a redus mobilitatea pieselor negre, apoi a mutat atacul rapid pe flancul regelui, astfel încât negru să nu apuce să își realoce resursele la timp.

Deac, Bogdan-Daniel – Vachier-Lagrave, Maxime ½ – ½

Partida Deac-Vachier a început ca o engleză dar a alunecat într-un Tarrasch, simetric ca structură de pioni, ambele părți având pion izolat pe coloana D. Albul și-a concentrat piesele pe coloana F, în timp ce negrul a încercat pătrunderea pe coloana E, dar pozițiile au fost tot timpul egale, nicio parte nu a pierdut controlul și nici nu a încercat vreun atac riscant. Partida s-a încheiat remiză prin repetare de mutări.

Clasamentul:

1-4. Caruana Fabiano

1-4. Vachier-Lagrave Maxime

1-4. Firouzja Alireza

1-4. Praggnanandhaa Rameshbabu

5-8. So Wesley

5-8. Aronian Levon

5-8. Deac Bogdan-Daniel

5-8. Abdusattorov Nodirbek

9-10. Duda Jan-Krzysztof

9-10. Gukesh Dommaraju

Programul rundei a VIII-a:

Fabiano Caruana – Maxime Vachier-Lagrave

Jan-Krzysztof Duda –  Bogdan-Daniel Deac

Alireza Firouzja –  Nodirbek Abdusattorov

Wesley So –  Praggnanandhaa Rameshbabu

Levon Aronian – Gukesh Dommaraju

Biletele pentru urmărirea competiției, puse în vânzare

Evenimentul este accesibil publicului larg, iar biletele sunt disponibile pentru achiziționare. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 14 ani (pe bază de înregistrare aici). Vârsta minimă pentru participare este de 5 ani, cu mențiunea că trebuie menținută liniștea deplină în sala de concurs.

Toate fondurile strânse în urma achiziționării biletelor vor fi donate Clinicii Internaționale de Baschet Adaptat și Turneului Internațional de Baschet în Scaun Rulant „Maria”, reafirmând angajamentul Fundației Superbet față de accesibilitate și incluziune în sport. Prin această direcționare a fondurilor, organizatorii își propun să ofere sportivilor, antrenorilor și arbitrilor nu doar vizibilitate, ci și resursele necesare pentru a se antrena și concura în condiții de performanță.

Pentru mai multe detalii și pentru cele mai recente știri despre circuit, puteți vizita www.superbetfoundation.com, www.grandchesstour.org și urmări paginile de social-media ale Fundației Superbet și GCT.

Anul acesta, circuitul Grand Chess Tour oferă jucătorilor șansa de a concura pentru premii totale în valoare de 1,6 milioane de dolari. Turneele clasice beneficiază de un fond dedicat de 350.000 de dolari, iar probele rapide și blitz vor premia câștigătorii cu câte 175.000 de dolari fiecare. Finalul circuitului va fi marcat de o etapă eliminatorie inedită, în care primii patru jucatori ai clasamentului general vor disputa partide decisive pentru un premiu suplimentar de 350.000 de dolari.

Susținerea financiară a evenimentului este asigurată în acest an de Fundația Superbet și Saint Louis Chess Club, organizații non-profit renumite pentru implicarea în promovarea șahului ca instrument educațional și social. Competiția locală Superbet Chess Classic România este realizată în parteneriat cu Federația Română de Șah, subliniind astfel importanța șahului pentru comunitatea din România.

Parteneri media: TVR, GSP.ro, Fanatik.ro, KISS FM, Prima Sport, Prima TV, Digi Sport, Digi 24, Antena 3
Parteneri comunicare: Porter Novelli România, AMICOM Consulting & Strategy

Despre Grand Chess Tour (GCT)

GCT este un circuit de șah internațional, care aliniază cei mai buni jucători ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului în lume, a inspirat crearea Grand Chess Tour și a contribuit, totodată, la consolidarea parteneriatului dintre organizatori. Pentru mai multe informații, puteți vizita grandchesstour.org.

Despre Fundația Superbet

Fondată în 2019, Fundația Superbet a făcut din șah una dintre inițiativele sale prioritare, organizând primul turneu din cadrul Grand Chess Tour la București.Totodată, Fundația s-a angajat să transforme GCT într-o tradiție pentru comunitățile de șah din România, Polonia și Croația. Pentru mai multe informații, puteți vizita www.superbetfoundation.com.

Despre Federația Română de Șah (FRSAH)

Înființată în 1925, Federația Română de Șah s-a constituit prin adeziunea a 26 de cercuri de șah din țară. Este una dintre membrele fondatoare a Federației Internaționale de Șah (FIDE). Primul său Comitet Director a fost prezidat de Mihail Sadoveanu din calitatea de președinte. De atunci, diverse personalități marcante ale vieții politice, culturale și sportive românești au îndeplinit funcția de președinte al Federației. Misiunea FRSAH este de a populariza și dezvolta practicarea acestui sport, la nivel național, din punct de vedere sportiv, educațional, cultural și artistic, promovând corectitudinea, toleranța și fair-play-ul.

Despre Saint Louis Chess Club

Este o organizație non-profit a cărei misiune este ca șahul să fie parte integrantă din comunitate. Astfel, clubul oferă spațiu pentru diverse turnee și competiții locale, cât și cursuri de perfecționare a șahului, lecții pentru începători și prelegeri speciale.

Saint Louis Chess Club susține programele de șah care există deja în școlile din zonă, încurajând totodată dezvoltarea de noi programe în școală și după școală. Pentru mai multe informații, puteți vizita saintlouischessclub.org.

ȘTIRI

Navigare în articole

Previous Post: Două decenii de valoare a mărcii sub lupă: clasamentul Kantar BrandZ 2025 dezvăluie cele mai valoroase branduri din lume
Next Post: Mii de români sunt așteptați la Noaptea Muzeelor 2025

More Related Articles

Nu te crede niciodata singur, REGE (sau smecher!) pe sosea! ACORDA PRIORITATE echipajelor de urgenta! Ce tragedie s-a petrecut langa Tg Jiu… ȘTIRI
ITM Prahova – participare la Pitesti la un simpozion in cadrul campaniei „Locurile de munca sanatoase iti fac sarcina mai usoara” ȘTIRI
Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor ȘTIRI
Colegiul National “I.L. Caragiale”, emblema a invatamantului bucurestean. Deviza Scolii: „Sciinta si patrie” ȘTIRI
ELKO Romania anunta disponibilitatea noilor servere Supermicro X14, bazate pe procesoarele Intel® Xeon® 6 ȘTIRI
Cum se pot pregăti consumatorii pentru 2025? ȘTIRI
  • Depozit anvelope: Cum să îți protejezi investiția în siguranța rutieră
  • Cum pot face un pavilion de grădină rezistent la foc?
  • Cafeaua cu Ganoderma – Soluția perfectă pentru slăbit natural și sănătos
  • Gustări și deserturi ușor de servit: Idei delicioase pentru evenimente și reuniuni
  • Secretele preparării rețetelor din bucătăria asiatică: Tehnici și combinații ideale
  • Activitati memorabile pentru copii si parinti
  • Advertoriale bine plasate, trafic garantat: Secretul promovării inteligente în 2025
  • Etapele esențiale și beneficiile colaborării cu firmele specializate în domeniul arhitecturii
  • Afectiuni ale gleznei: cauze, tratamente și soluții moderne de recuperare
  • Ghidul complet pentru tehnici de meditație avansate
  • Cum să te pregătești pentru o fermă rezilientă în fața schimbărilor climatice
  • Programul de Școlarizare și Specializare Sustenabilă „România–India” – cetățeni indieni vin în România pentru a se califica în meseria de bucătar
  • REGINA MARIA este rețeaua de sănătate cu cele mai multe Centre de Excelență acreditate internațional de Surgical Review Corporation, din Europa
  • Ghidul complet pentru alegerea echipamentelor de recoltare potrivite pentru fermierii profesioniști
  • Cum să crești randamentul fermei tale prin utilizarea unui sistem de management eficient
  • Gimnastele noastre au cucerit podiumul la Cupa CSM Arad! Se intorc acasa cu 5 medalii de aur, 4 de argint si 4 de bronz
  • Anunț pierderi (10.06.2025)
  • Ce trebuie să știi despre certificările ecologice pentru produsele tale agricole
  • Chiar trebuie sa invatam sa traim frumos! (am mai zis?! ei, nu strica inca o data!)
  • Cum să îți protejezi fermă împotriva riscurilor economice și de piață

[email protected]

Copyright © 2025 arborele.ro.

Powered by PressBook Green WordPress theme

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkPrivacy policy