De regulă, atunci când vine vorba despre felul cum își aduc pe lume pruncii, româncele apelează la operația de cezariană sau nașterea normală. În ultima vreme, numărul operațiilor de cezariană la cerere a crescut, multe femei alegând această metodă de frica durerilor nașterii. Deși nu contează atât de mult modul în care naști, pentru că important este ca mama și copilul să fie bine, avem pentru tine o idée care deși nu este nouă, încă nu este pe deplin acceptată. Mai mult, în multe spitale nici măcar nu se ia în calcul. Cu toate acestea, mai există o metodă de a naște fără dureri, fără să se apeleze la anestezia epidurală. Este vorba de nașterea prin hipnoză, practicată în unele maternități din România, dar încă nepromovată la adevărata ei valoare.
Preferată de celebrități
Deși este cunoscută încă din Antichitate – se spune că femeile din vechiul Egipt își aduceau pe lume pruncii prin această metodă, nașterea prin hipnoză nu este încă îndeajuns de cunoscută. Cel puțin în România, deși se pare că există și unele femei care au experimentat-o și au fost de acord că pentru ele a reprezentat nașterea perfectă pe care și-au dorit-o dintotdeauna. În străinătate, multe dintre vedete au apelat la ea pentru a naște fără dureri. Este vorba despre Jessica Alba, Kate Middleton, Cindy Crawford, Demi Moore, Pamela Anderson, dar și multe altele.
Există naștere fără durere?
Cei care s-au experimentat în așa ceva susțin că nașterea prin hipnoză este una netraumatizantă, atât pentru mamă, cât și pentru copil. Aceștia sunt de părere că mitul conform căruia nu te numești mamă dacă nu treci prin chinurile facerii trebuie să rămână de acum la stadiul de poveste, și nici cezariana nu este o metodă care să fie de preferat, ci doar în cazurile în care chiar este necesară. În realitate, se poate naște mult mai ușor și mai repede, fără să fie nevoie de anestezie sau alte intervenții medicale de specialitate.
Cum funcționează?
Cu ajutorul hipnozei, mama reușește să se concentreze mai bine și mai ales să ”comande” minții acele idei care țin departe durerile nașterii. Femeile care au încercat această metodă spun că nu trebuie să ne gândim la hipnoza clasică, cu un pendul și o stare de transă. Din contră, femeia rămâne perfect conștientă, mult mai cooperantă, travaliul avansează mult mai rapid, iar durerile sunt reduse mult în intensitate. În plus, femeia poate ieși oricând din această stare, dacă nu se simte confortabil. Deși, nu credem să fie cazul.
Bucurați-vă de moment
În plin secol XXI, nu mai este nevoie să se nască precum în Evul Mediu, în urlete și dureri mari. Cu ajutorul hipnozei nașterea poate deveni o experiență frumoasă, de care să ne amintim cu plăcere oricând.
Implicarea partenerului
Mai mult, în nașterea sub hipnoză partenerul are un rol extrem de important, așa că vă puteți bucura amândoi de venirea pe lume a puiului dumneavoastră. Informați-vă despre nașterea sub hipnoză la maternitatea din orașul dumneavoastră. Este posibil să aveți o surpriză frumoasă și să puteți apela la această metodă.